Yuvarlak basık şekilli dip kısmı sivrice görüntüsü vardır.
Meyve dış kabuk rengi siyah, etli kısmı beyazdır.
Gevrek, iştah açıcı aromalı ve lezzetlidir.
Şifa verici özelliği vardır.
Sonbaharda ekimi yapılmaktadır.
Ekim alanı geniştir.
Sofralık olarak tüketilmelidir.
Ekim Özellikleri
Sıra Üzeri Mesafe (cm) 6 – 10 cm
Sıra Arası Mesafe (cm) 18 – 25 cm
Tahmini Çimlenme Günü 3 – 7 Gün
Ekim Derinliği (cm) 0,5-1,0 cm
Çimlenmede Toprak Isısı (°C) 10-18°C
Olgunlaşma Süresi (Ay) 1,0-1,5 Ay
Ekim Zamanı İlkbahar-Sonbahar
Henüz bir değerlendirme yok.