Yüksek verimli ve iri taneli olarak; yüksek verimli mahsül sağlamaktadır.
Önceden sürülmüş ya da bellenmiş olan toprak; tırmık veya benzeri bir alet yardımı ile toprağı ekim yapılabilecek bir hale getirilir.
Ekim yapılacak alan ihtiyaca göre gübrelenir ve son olarak keseksiz düzgün bir toprak yüzeyi oluşturulur.
Çok yıllık bir bitkidir. Çoğunlukla Ege ve Akdeniz bölgesinde yetiştiriciliği yapılır. Enginar tohumu yaygın olarak dip sürgünleri ile üretilir.
Optimum gelişme 15-18 °C’ dir.
Nisan-Mayıs aylarında tohum ekilerek fide oluşumu sağlanır.
Oluşan fideler 1 sene sonra Nisan ayında dikilir.
Nemli toprağa ekim yapmak tohumun hızla çimlenmesini sağlar.
Özellikle yüzlek ekilen küçük taneli tohumları ekildiği yerlerinden hareket ettirebilecek tazyikli sulama yapılmamalıdır ve toprak yüzeyinde göllenme oluşturulmamalıdır.
Sıcak havalarda sulama sıklığı arttırılmalı, toprağın nemli kalmasına özen gösterilmelidir.
Yabancı ot ve zararlılarla ile mücadele edilmelidir.
Enginar Tohum Genel Özellikler;
EKİM/DİKİM ARALIĞI SIRA ARASI (cm): 50
SIRA ÜZERİ (cm): 45
1 DEKAR İÇİN TOHUM MİKTARI DİREKT EKİM (gr): 60
FİDE İLE EKİM (gr): 25
Çok yıllık bir bitkidir. Meyveler yeşil renklidir.
Orta irilikte ve yuvarlak meyve verir.
Aşırı sıcak ve soğuk meyve kalitesini bozar.
Henüz bir değerlendirme yok.